Kretsmestre fra Vågsbygd Turn

Vågsbygd Turn fikk med seg to førsteplasser og en tredjeplass fra kretsmesterskapet i troppsturn i Flekkefjord 3.-4. november 2018.

Med stor turnglede stilte lag fra Mandal, Søgne, Flekkefjord, Kvinesdal og Vågsbygd klare for å kjempe om kretsmestertittelen. Med stappfulle tribuner og ivrige gymnaster var stemningen veldig god i hallen under trening. 34 påmeldte lag skulle gjenom tumbling og trampett.

Bak f.v: Celina Eklund, Athea Hovstøl, Tiril Thorstensen, Mille Thorstensen, Elianne Skaar og Guri Nytun. Midterste rad f.v: Mathilde Fidje, Miriam Ravn Pedersen, Ella Rott, Ella Kvås, Oda Boysen, Cornelia Brandsdal og Marianne Flores. Foran f.v: Nathalie Sløgedal og Leah Semine Pedersen. Ikke til stede: Adine Michaelsen, Anna Frigstad og Vilde Røsstad
FOTO: Paul Christian Øgrey Brandsdal

Vågsbygd turn stilte med to lag i rekruttklassen. Denne klassen er for alderen 11-13 år og uavhengig av kjønn. Her stilte totalt 15 lag i apparatene tumbling og trampett. Vågsbygd rekrutt 1 viste frem veldig god turn på tumblingen. Nesten alle hoppene landet på beina og vanskeligheten på serien var høy.

Dommene fant lite å trekke og jentene ble belønnet med dagens høyeste tumblingkarakter med 11,4 poeng. Dette holdt til en veldig klar 1.plass. 2. plassen gikk til Flekkefjords konkurranseparti med karakteren 9,8. Bronsemedaljen ble delt mellom Mandal rekrutt 2006 og Kvinesdal rekrutt. Vågsbygd Rekrutt 2 kapret 5. plassen med karakteren 8,15. Vågsbygd rekrutt 2 gjennomførte sin andre konkurranse med karakterer. Og selv om vanskeligheten ikke er veldig høy, belønnes strake ben og vrister.

I trampettkonkurransen fikk Vågsbygd rekrutt 1 en fin 4. plass og Vågsbygd rekrutt 2 endte på 12. plass.

I juniorklassene konkurrerer gymnaster mellom 13 og 17 år. Og de deles inn i gruppene herre, kvinne og mix. Vågsbygd stilte med ett lag i junior kvinneklassen. På trampett ble det kretsmestertittel med karakteren 9,35 foran Søgne med 8,15 poeng, og Mandal med 8,1 poeng. På tumbling ble det en 3. plass med karakteren 8,8. Søgne junior kvinner tok 1. plass med 11.0 poeng foran Mandal junior kvinner med 9,7 poeng.

Resultatene til Vågsbygd Turn er meget gode på tumbling, men det er også der vi har jobbet mest siden sommeren. Jentene svarer bra på treningsmengden og det er gøy at en så liten og ny klubb kan slå godt fra seg. To 1. plasser, en 3. plass, en 4. plass og en 5. plass er veldig sterkt på seks gjennomkjøringer.